Sveži sokovi - vir življenja

Zagotovite si edinstvenih 44 RECEPTOV za sveže naravne sokove

44 RECEPTOV za sveže naravne sokove

Knjižica receptov

Za samo 3 evre si zagotvite svoj izvod knjižice z recepti (v pdf)!

recepti za sokove

 Nakup knjižice

Sveži sokovi so vir življenja

Stanje telesa in naše počutje sta tesno povezana s kakovostjo hrane. Vse bolj smo seznanjeni s tem, kako zdravilno hrana deluje na nas in kako pomembno je kaj in kako jemo.
Že Hipokrat, veliki antični zdravnik, je učil ljudi tega dejstva, zato ne moremo mimo njegovega reka, ne glede na to, kolikokrat smo ga že slišali:

“Hrana naj bo vaše zdravilo in vaše zdravilo naj bo vaša hrana”.

Tudi sveži naravni sokovi iz domačega ali ekološkega sadja in zelenjave, so pomemben vir zdravja, energije in dobrega počutja. Čas je, da jih vključite v svoj vsakdan!

Zakaj piti sveže sokove?

In če se sprašujete, zakaj ne bi sadja in zelenjave kar jedli, vam ponujamo preprost odgovor: čvrsta hrana se prebavlja več ur, predno so njene hranljive snovi končno dostopne našim celicam in telesnim tkivom. Sok brez vlaknin pa se že v nekaj minutah prebavi in asimilira, ob tem pa je napor prebavil majhen in telo v hipu nahranjeno. Seveda je potrebno poleg pitja sokov uživati tudi čvrsto hrano z vlakninami, saj delujejo na naše črevo kot »metla«, ga čistijo in urejajo prebavo.

Povečan vnos hranljivih snovi v telonaravni sokovi

S pitjem svežih naravnih sokov hkrati povečamo vnos hranljivih snovi iz sadja in zelenjave v telo. Hitreje in lažje je spiti kilogram korenja, kot ga pojesti. Količina vnesenih vitaminov, encimov in mineralov v telo se na ta način poveča. Še posebej priporočljivo za vse tiste, ki niste ljubitelji sveže zelenjave ali sadja.